Sera Clothing - Ekologiset lastenvaatteet

Visiitti Intiaan

Viimeiset viikot ovat olleet hiljaisia täällä blogin puolella, mutta muuten sitäkin työteliäämpiä.

Pari antoisaa viikkoa Intiassa takana ja oli hienoa huomata kuinka asiat edistyvät MORALFIBRE:n osalta. Tästä eteenpäin käyttämällämme luomupuuvillalla on GOTS –sertifikaatti. Mukaani tarttui muutamia metrejä puuleimasimella painettuja kankaita keväisen kevyillä kuoseilla, joista perheen pienimmät tulevat saamaan kevään mittaan uutuuksia.

MORALFIBRE investoi parhaillaan uuteen ompelimoon, johon kävin tutustumassa.

Matka uuteen toimipisteeseen kesti heidän toimistoltaan puolisen tuntia. Matka taittui skootterilla sangen mielenkiintoisessa liikenteessä. Täytyy sanoa, että seuraavan kerran suomessa autolla ajaminen tulee tuntumaan taas tylsältä ilman lehmien ja muiden esteiden väistelyä.. Uusi ompelimo työllistää naisia sekä miehiä. Tilat olivat avarat ja käytössä hieman uudempaa tekniikkaa, jonka avulla ompelun laatu pysyy tasaisena ja työnteko helpottuu.

Ompelimo

Liikennettä Ahmedabadissa

Pääpaino tällä reissulla oli yhteistyön vahvistaminen ja tutustuminen ihmisiin joiden kanssa työskentelemme. Kävimme läpi uusia kankaiden kuoseja, värejä ja mitä hyötyä käsityöläisyydestä on paikallisille ihmisille sekä ympäristölle. Keskusteluissa nousi usein esille, kuinka tärkeää on tukea käsityöläisiä, jotta perinteiset käsityöläisammatit säilyttävät arvonsa. Näissä ammateissa työskentelevät ihmiset pystyvät itse määrittämään työmääränsä ja usein kotona tapahtuva työ mahdollistaa myös naisten työskentelyn arkiaskareiden ohella. Tähän asiaan vaikuttaa suuresti, että heille maksetaan reilu korvaus työstä ja että heidän kädentaitoja arvostetaan. Käsin tapahtuva kehruu ja kudonta kuormittaa ympäristöä vähemmän esim. sähkönkulutuksen kannalta.

Sain myös kuulla, että he tulevat toimittamaan muutamiin Warner Bros:in elokuviin kankaita! Tässä pyöritellään siis maailmanluokan kankaita :)

#ahmedabad #intia #moralfibre #luomupuuvilla #matkailu

Artikkeleita
Arkisto
Avainsanat
No tags yet.
Seuraa meitä:
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon