Sera Clothing - Ekologiset lastenvaatteet

Lokakuu

Lähtömme jälkeen Intian valtamereltä nousseet monsuunituulet ja niiden tuomat sateet ovat riepotelleet Intiaa ehkä tavallista enemmän. Turistit jättävät rannat, kaupat sulkeutuvat ja pelloilla työskentely muuttuu mahdottomaksi. Myös käsityöläisten arki pysähtyy. Kovien sateiden aikana kankaiden värjäys on hankalaa ja kasviväreistä kaikkia ei ole mahdollista saada. Tilaamiemme kankaiden toimitusajat venyy ja paukkuu, kankaiden värjäys ei onnistu.

Samaan aikaan monsuunituulten puhaltaessa Gujaratin alueella on yllättäen noussut esiin eräs kansanryhmä (kasti, siitä huolimatta, että kastijärjestelmä on virallisesti kielletty jo vuonna 1950), joka nuoren johtajansa perässä vaatii oikeuksiaan mutta vähintäänkin kyseenalaisin keinoin.

Lisää aiheesta.

Elokuussa saimme viestin, että kankaat ovat viimein toimitettu ompelimoon. Samaan aikaan Gujaratissa on puhjennut levottomuuksia. Puhelinlinjat ovat poikki, netin käyttöä on rajoitettu ja armeija on kutsuttu apuun hillitsemään mellakoivia kaupunkilaisia.

14.9. Tyttäremme ensimmäinen hammas pilkottaa ikenessä.

25.9. Saamme sähköpostissa kuvia ompelimosta. Vaatteemme ovat valmistumassa.

Raikkaasta ja kauniista syysilmasta, teestä ja kynttilöistä huolimatta onnistun hieman ikävöimään Intiaan, kun näen näitä kuvia.

26.10. Suurin osa vaatteista on postitettu ja matkalla kohti Suomea. Ahmedabadin tilanne on rauhoittunut ainakin tältä erää.

Tänään illalla huomasimme, että Afganistanissa ja Pakistanissa on ollut voimakas maanjäristys, joka on tuntunut aina Pohjois-Intiassa asti. Jokainen hetki voi muuttaa paljon, jokainen tunti tuo mukanaan uusia haasteita ja joka päivä lähipuiston puissa on muutama lehti vähemmän.

- Vega & Pete

#seraclothing #tuotanto #kasvivärjäys #lastenvaatteet

Artikkeleita
Arkisto
Avainsanat
No tags yet.
Seuraa meitä:
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon