Sera Clothing - Ekologiset lastenvaatteet

Lauantaimarkkinat

Paikalliset yrittäjät ovat juuri avanneet pienen lauantaitorin Etelä-Goalla. Pöytä on vapaa kaikille: liikkeille, käsityöläisille, taiteilijoille ja vain vanhasta roinasta eroon haluaville. Muutamat esillelaittajat valmistelevat pöytiään, ja esillä on paljon uutta tavaraa, mutta jotain vanhaakin.

Eräs näistä liikkeistä on Az shop:

”Saavuin Intiaan ensimmäisen kerran vuonna 2010 ja uudestaan 2011. Silloin tapasin tulevan poikaystäväni. Tulin heti seuraavana syksynä takaisin Goalle ja siitä asti olen täällä asunut. Ensimmäsinä vuosina en tehnyt varsinaisesti mitään ja se oli hyvä. Oli aikaa sopeutua ja tutustua kulttuuriin,” Az -shopin pitäjä kertoo.

Lopulta aika kävi Sumayalle tylsäksi ja hän perusti miehensä kanssa kaupan. ”Opiskelin yhdeksän vuotta Pariissa mm. taidehistoriaa ja tein kolme diplomityötä, tämä kaikki vain perustaakseni pienen kaupan goalle.” Sumaya iskee silmää ja hymyilee.

Liikkeen aloittaminen toikin mukanaan paljon tekemistä. Sumaya alkoi etsiä netistä sopivia tuotteita ja brändejä. Toiveena oli vain, että kaikki tuotteet on valmistettu Intiassa.

”Googletin ’kitch India’, ’mustache products’ ja kaikkea muuta hullua. Aluksi minulla ei ollut hajuakaan mitä olin tekemässä, mutta ajankanssa opin,” Sumaya kertoo. Lauantai markkinoiden ensimmäiset hiljaiset tunnit.

Hän otti yhteyttä kymmeniin alihankkijoihin ja lopulta törmäsi upeisiin kierrätysmateriaaleista valmistettuihin tuotteisiin. Nyt myynnissä olevat tuotteet edustavat modernia, kehittyvää ja tiedostavaa Intiaa.

Kierrätysmateriaaleista valmistettuja lompakoita

Intiassa kaikki tuntuu sujuvan hitaasti ja vaativan erilaista työtä kuin mihin olemme tottuneet. On tosiaan sopeuduttava ja opittava uudet tavat.

Toinen esillelaittaja lisää sivusta keskusteluumme: ”Pelkkien luomupuuvillasta valmistettujen kangaskassien valmistukseen sopivan materiaalin ja tuottajan löytämiseen meni kolme kuukautta, vaikka on niin yksinkertaisesta tuotteesta kyse.”

”Kaikki on ollut hyvin yllättävää. Se että päädyin tänne ja löysin mieheni, kaikki mihin elämä on vienyt ja vastaanottaessani jokaisen uuden erän tuotteita olen yllättynyt tuotteiden korkeasta laadusta.” Sumay jatkaa tarinaansa. Hän on miettinyt avaavansa myös Pariisiin liikkeen.

Autonrenkaasta valmistetut laukut ovat erittäin tukevia ja laadukkaita.

”Euroopassa ihmiset kaipaavat jotain erilaista, monet alkavat kyllästyä suuriin ketjumyymälöihin.”

Luomupuuvillaisia neulospaitoja.

Useille yrittäjile ongelmaksi muodostuu hinta. Kun ostaa tuotteita, jotka valmistetaan pieninä erinä ehkä kierrätysmateriaaleista, luomukankaita käyttäen tai täysin käsityönä valmistettuina hinta nousee korkeammaksi – jopa Intiassa. Siihen kun lisätään vielä tullit ja verot ja kaikki muu päälle, niin moni jälleenmyyjä päätyy myymään tuotteet täällä päässä.

”Euroopassa jälleenmyyjä haluaa yli 200%:n voiton tuotteista kun täällä Intiassa riittää 40%:n voitto. Jos haluaa, että nämä tuotteet ovat kaikkien saatavilla, on mietittävä kuinka vähällä itse pärjää. Ehkä se on sitten sen hinta, että haluaa tuottaa ekologisesti,” sanoo Sumaya.

– Vega

#markkinat #ekologisuus #intia #luomupuuvilla #matkailu

Artikkeleita
Arkisto
Avainsanat
No tags yet.
Seuraa meitä:
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon