Sera Clothing - Ekologiset lastenvaatteet

Autolla Intiaan

Kaiken muun puuhan lomassa ajattelimme tehdä muutamia haastatteluita, koska.. no syyksi riittänee, että maailmalla tapaa niin monenlaisia, kiinnostavia ja inspiroivia ihmisiä sekä perheitä! Tässä kategoriansa ensimmäinen:

10. Kesäkuuta. 2012 matka alkoi Espanjasta Euroopan halki Turkkiin. Turkista Georgiaan, Armeniaan ja Iraniin. Kuukausia myöhemmin he jatkoivat lautalla Arabiemiraatteihin, Omaniin ja takaisin Iraniin, josta he ylittivät rajan Pakistaniin ja lopulta Intiaan.

Matkareitti kulki Euroopan halki itään, aina Intiaan asti.

Tapasimme ensimmäisen kerran Intiassa Goalla 2013 syksyllä, kun jostakin ilmestyi puhelias ja iloinen espanjalaispoika. Hän luetteli heti lukuisia maita missä oli vieraillut ja hetken ihmeteltyäni kävi ilmi, että tämä perhe matkustaa asuntoautolla.

Nyt vuotta myöhemmin tapaamme uudestaan Agondalla, etelä-Goalla, juuri ennen kuin heidän kotimatkansa on alkamassa.

Millaista se on?

-Vaikeinta autolla matkustaessa on rajanylitykset. Melkein jokaiseen maahan Euroopan ulkopuolella tarvitsee viisumin ja auton vieminen maahan voi toisinaan olla haastavaa. Lukuun ottamatta Pohjois-Intian villiä liikennettä rekkoineen, koirineen, lehmineen ja huonoine teineen matka on sujunut helposti. He kertovat.

He ovat tehneet saman retken aikaisemminkin, mutta silloin ilman lasta. Nyt mukana on viisivuotias innokas matkaaja. Lapsen mukana oleminen tekee matkasta taatusti erilaisen: -Esimerkiksi Armenian viisumit tulevat koko perheelle edullisemmaksi, kun mukana on lapsia, myös ihmisten vieraanvaraisuus ja ystävällisyys lapsia kohtaan tekee koko perheen matkustamisesta antoisaa. Joskus jopa rajojen ylitykset sujuvat joutuisammin. Perheen isä kertoo. ”Lapsi avaa ovia”, lisää perheen äiti.

Viimeiset hetket Goalla.

- Olimme tankkaamassa eräällä iranilaisella huoltoasemalla, kun paikalle ilmestyi poliisi. Hän sanoi maksavansa tankkaamamme bensan. Hämmentyneenä kieltäydyimme, mutta hän vaati saada maksaa. Kun kyselimme syytä hän kertoi ”Koska haluan, että kerrot kotona perheellesi ja ystävillesi millaisia me todellisuudessa täällä olemme”. -Iran on ollut meille yksi helpoimmista maista matkanvarrella. Aina on joku tarjoamassa majapaikkaa ja ruokaa, sekä tarjoamassa apua kun sitä tarvitaan. Iran on maa jonka halki voisi ajaa ilman rahaa. Isä naurahtaa. -Ainut ongelma on, että he syöttävät lapselleni liikaa karkkia. Jossain vaiheessa päädyimme huijaamaan ihmisille, että pojallamme on diabetes. Äiti nauraa.

Kun lapsi on mukana reissussa, matkan tahti hidastuu. -Ensimmäisen matkan aikana laihduin paljon, mutta nyt tahti on hitaampi. Ajamme lyhyempiä matkoja kerralla ja lapsi on tuonut tullessaan säännölliset ruoka-ajat ja arjen rytmin, myös reissunpäällä. Sairastelulta ollaan vältytty täysin. Poika sairasti yhden vatsataudin Pakistanissa ollessamme. Hän erehtyi juomaan vettä maasta, mutta siitä viisastuneena hän kysyy nykyään aina tunnollisesti onko vesi juotavaa, ennen kuin kaataa sitä suuhunsa. Äiti kertoo.

Pakistanissa vietetyn neljän kuukauden aikana ehti päästä hyvin mukaan paikalliseen elämään. Myös Pakistanista löytyy tarinoita, joita kuunnellessa ihmisten vieraanvaraisuus jaksaa aina yllättää.

-Eräänä yönä heräsimme ulkoa kuuluvaan kolinaan. Juoksimme tarkistamaan tilannetta ja näimme pimeydessä, kuinka polkupyöriämme oltiin varastamassa. Kun kuitenkin katsoimme tarkemmin huomasimme, että he olivat täyttämässsä ilmaa renkaisiin. Olivat ohi mennesssään kiinnittäneet huomioita tyhjiin renkaisiin ja päättivät auttaa. Toisena päivänä taas autolle tullessamme huomasimme, kuinka se välkehti kiiltävänä auringossa. Joku oli pessyt sen kauttaaltaan! Äiti kuvailee Pakistanin vieraanvaraisuutta.

-Perheenä matkustaessa viihdymme maissa, joissa alkoholi ei kuulu arkeen ja joissa on helppo luottaa ihmisiin, myös hidas eteneminen on meille tärkeää. He lisäävät.

Auton siivous ja pakkaus käynnissä.

Matkan ainoat ikävät tilanteet ovat liittyneet luonnon arvaamattomuuteen. Monsuunikausi saattaa aiheuttaa mutavyöryjä, jotka katkaisevat tiet ja vaativat matkan keskeyttämistä. Kun ottaa vuodenajat huomioon ja matkustaa sen ehdoilla, voi matkasta nauttia turvallisesti.

Paluumatka on juuri alkamassa ja sen on tarkoitus sujua joutuisasti. Espanjassa on oltava takaisin jo huhtikuun puolessavälin.

-Vega & Pete

#intia #matkailu #matkailuauto

Artikkeleita
Arkisto
Avainsanat
No tags yet.
Seuraa meitä:
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon