Sera Clothing - Ekologiset lastenvaatteet

Sairastelua ja tyhjiä vaatetehtaita

Saavuimme Intiaan jo reilu viikko sitten. Siitä asti olemme molemmat sairastelleet vuoron perään. Ei mitään flunssaa kummempaa, mutta hyvin se vie voimat. Ensimmäinen viikko meni kokonaan katossa olevaa tuuletinta tuijotellessa ja siinä katsellessa huomasimme, että tuuletin lennättää katonrajassa olevilta hyllyiltä reilusti pölyä huoneeseen. Tuuletin kiinni suursiivous ja sängyn tuuletus – ja kas kummaa olo on parantunut huomattavasti! Yskä helpottaa ja tukkoisuus myös.

Olemme majoittuneet Rajasthanin osavaltioon, Pushkarin kylään. Käytännössä olemme autiomaan ympäröimänä, joten hiekkaa ja pölyä riittää. Kipeänä kaikki tuntuu tavallista vaikeammalta: meteli, ihmiset, ruoka… Mietimme, miksi olemme tulleet taas takaisin tähän maahan, jossa kulttuuri puskee vasten kasvoja likaisena ja curryn hajuisena aamusta iltaan!

Ensimmäinen vierailu vaatetehtaaseen

Hieman olon kohentuessa lähdimme Jaipuriin tapaamaan erästä luomupuuvillan tuottajaa. Löysimme tuottajan, kun etsimme GOTS –sertifikaatin mukaisesti toimivia tuottajia Jaipurista. GOTS on kansainvälinen sertifikaatti luomupuuvillalle.

Sovimme yhteyshenkilön kanssa, että tapaamme Sindhi Camp –bussiasemalla. Yllättäen bussi olikin tunnin verran myöhässä, mutta onneksi intialaiseen tyyliin tunnin myöhästymisellä ei ole kovin suurta merkitystä, ja perillä meitä odotettiin asemalla. Lähdimme autolla ensimmäiseen tehtaaseen (omakotitaloon) tutustumaan kankaisiin, kankaiden painatusmenetelmiin sekä valmiisiin tuotteisiin. Tehtaan siisteys ja ilman puhtaus yllätti meidät, tosin tulostamme oli tiedetty jo joitain päiviä aiemmin.

Alku vaikutti siis erittäin lupaavalta. Jatkoimme matkaa tuottajan isompaan tehtaaseen, joka oli myös erittäin siisti, valoisa ja suhteellisen uusi rakennus. Tehtaanjohtaja oli meitä vastassa saavuttuamme, mutta suurin osa työntekijöistä oli lähetetty pois vierailumme ajaksi. Sisällä näkemänne työntekijät taas seisoivat rivissä kuin soturit. Ainoa sali, jossa oltiin työntouhussa, oli tuotteiden laadunvalvontapiste, joten tehtaalla oli hyvin hiljaista.

Päivä oli erittäin antoisa, näimme ensimmäistä kertaa paikallisia tehtaita, jotka tosin olivat hämmentävän hiljaisia. Kuitenkin tämä tapaaminen herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia. Tuottajalta ei myöskään löytynyt kaipaamiamme palveluita tai materiaaleja, joten jatkamme sopivan tuottajan etsimistä.

Matka Pushkarista Jaipuriin kestää vain neljä tuntia bussilla, joten päätimme palata vielä samana päivänä kotiin. Menneet päivät ovat olleet jo parempia ja hiljalleen taas alkaa palata mieleen, miksi matkustamme tähän maahan aina uudelleen – siitä lisää myöhemmin!

– Vega & Pete

#ekologisuus #läpinäkyvyys #intia #lastenvaatteet #matkailu

Artikkeleita
Arkisto
Avainsanat
No tags yet.
Seuraa meitä:
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon